Celeku 33 miliona dolara od Philadelphije
Brent Celek probija za polaganje

NFL vijesti

Celeku 33 miliona dolara od Philadelphije

Tight end Philadelphia Eaglesa Brent Celek potpisao je novi šestogodišnji ugovor s Eaglesima u kojima će ostati do 2016. godine.

Celek je tako postao posljednji igrač s liste Eaglesa koji je produžio ugovor, tako da Eaglesi sada u rosteru imaju 22 igrača čiji ugovor traje najmanje do 2012. godine. Prošle sedmice je novi četverogodišnji ugovor potpisao i Winston Justice.

Celek je imao važeći ugovor do kraja ove sezone, ali su Eaglesi odlučili dati mu 33 miliona dolara za šest godina uz garanciju od 11 miliona dolara.

Celek se u posljednje dvije godine prometnuo u jednog od najboljih tight endova lige. Trenutno dijeli sedmo mjesto u ligi sa 54 hvatanja, peti je sa 601 osvojenu yardu, a poravnat je na četvrtom mjestu sa 5 polaganja među tigh endovima.

Brent Celek je izabran u petoj rundi drafta 2007. godine od strane Cinncinati Bengalsa, ali je mijenjan u Philadelphiju. Do sada je u karijeri odigrao 43 utakmice, 22 kao starter, ima 97 hvatanja, 1.097 osvojenih yardi i sedam polaganja.

Prošle sezone je bio vodeći igrač Eaglesa u doigravanju sa 19 hvatanja i tri polaganja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.