Christopher J. Petty održao predavanje studentima

Christopher J. Petty održao predavanje studentima

Piše: A. Beganović
U okviru Projekta promocije olimpijskih vrijednosti jučer je general NATO Štaba Sarajevo Christopher J. Petty održao predavanje studentima Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

General Patty je u svom obraćanju ukazao na vezu između važne misije Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja i misije NATO Štaba u Sarajevu, a koja se odnosi na jačanje državotvornosti i rada važnih institucija na nivou BiH.

Kao jedan od najboljih primjera institucije koja je u službi svim građanima BiH, general Patty je naveo Oružane snage BiH koje funkcionišu na principu vrijednosti izvrsnosti, prijateljstva i poštovanja, što zapravo predstavlja temeljne olimpijske vrijednosti. General Patty je iskoristio priliku da sa mladim ljudima podjeli nekoliko važnih životnih savijeta a to su da strijeme ka većim životnim vrijednostima, da uvijek daju više nego što dobiju, te da se trude da žive olimpijske vrijednosti.

Studentima su se obratili i dekan FASTO-a prof.dr. Nusret Smajlović, potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH prof.dr. Izet Rađo, kao i generalni sekretar OK BiH mr.sci. Said Fazlagić, a uposlenik OK BiH Bojan Železnik je održao predavanje o suštini olimpijskih vrijednosti.  

Ovo je drugo u seriji od pet predavanja koje, uz pomoć NATO Štaba Sarajevo organizuje Olimpijski komitet BiH, naredna predavanja će se održati na fakultetima ostalih gradova u BiH.