"Conor je presitan za velter"

Prvorangirani borac u velter kategoriji smatra

"Conor je presitan za velter"

U svojim rukama ima dva pojasa, međutim, mnogi smatraju da bi Conor McGregor mogao i do trećeg, i to onog u velteru.

Takvo mišljenje, ipak, ne dijeli Stephen Thompson, prvorangirani borac u kategoriji do 77 kilograma.

Thompson je na UFC-u 205 nastupio u sunaslovnoj borbi, a njegov duel sa trenutnim prvakom Tyronom Woodleyem završio je bez pobjednika.

"UFC zna da zaslužujem revanš i borbu za titulu. Isto tako mislim da Conor mora braniti titule u perolakoj i lakoj kategoriji i da je presitan za velter, jer izvan treninga ima nešto manje od 77 kilograma. Ipak, on je jedan od najboljih boraca na svijetu i ne bih imao ništa protiv da dođe u velter diviziju. To je naš posao, borimo se s najboljim borcima u bilo kojoj kategoriji. Spremni smo prihvatiti svaki izazov i to je ono što borci rade", rekao je Thompson, koji je tokom profesionalne karijere upisao 15 nastupa i samo jedan poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi