Cro Cop brutalnim nokautom do naslova!

Filipović šampion

Cro Cop brutalnim nokautom do naslova!

M. Šljivak

Mirko Filipović osvojio je pojas prvaka Rizin Grand Prixa u japanskoj Saitami. Cro Cop je u finalu pobijedio Iranca Amira Aliakbarija nokautom u prvoj rundi.

Posao je Cro Cop završio već u prvoj rundi. Nakon dosadnog uvoda gdje je Iranac krenuo na hrvanje, Mirko je s nekoliko dobrih udaraca završio posao, te je postao šampion Rizina.

Sudija nije imao druge opcije već da prekine meč, vjerovatno ranije nego se očekivalo, ali su udarci Filipovića bili brutalni za Iranca.

Podsjetimo, jutros je u polufinalu hrvatski borac pobijedio 180 kilograma teškog Baruta nokautom nakon 50 sekundi borbe, a jučer je u četvrtfinalu nokautirao i prošlogodišnjeg šampiona Amerikanca Moa Lawala.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi