Cro Cop otkrio ime novog rivala

Bori se protiv Anthonyja Hamiltona

Cro Cop otkrio ime novog rivala

Dž. Mrakić

MMA fanovi u Aziji imat će priliku svjedočiti povratku jednog od njihovih najvećih heroja, Mirka Filipovića, koji će se 28. novembra boriti u glavnom gradu Južne Koreje, Seulu.

Bivša legenda Pridea u teškoj kategoriji na svom privatnom Facebook profilu obznanio je ime protivnika za nadolazeći meč na UFC Fight Night 79.

Radi se o Anthonyju Hamiltonu (14-4), bivšem šampionu MFC-a, koji će tražiti svoju drugu uzastopnu pobjedu u oktagonu. 

Zadnju borbu imao je protiv Daniela Omielanczuka u aprilu ove godine, na istoj priredbi na kojoj se Cro Cop borio protiv Gonzage.

Bila je to za Cro Copa (31-11-2) prva borba u UFC-u nakon četiri i po godine, a slavio je nasilnim tehničkim nokautom i tako mu se osvetio za najteži poraz u karijeri iz 2007. godine. 

Prije toga, bivši K-1 prvak napustio je UFC 2011. godine nakon tri uzastopna poraza od Franka Mira, Brendana Schauba i Roya Nelsona.

Borba će se održati 28. novembra u Olimpijskoj gimnastičkoj areni u Seulu, a glavna borba večeri trebala bi biti ona između Thiago Alvesa i Bensona Hendersona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.