Dallas i San Jose poveli u četvrtfinalnoj seriji

NHL, play-off

Dallas i San Jose poveli u četvrtfinalnoj seriji

Ekipa Dallas Starsa slavila je na domaćem terenu protiv St.Louis Bluesa rezultatom 2:1 u prvoj utakmici četvrtfinalne serije play-offa.

Domaćin je do vodstva stigao sredinom druge trećine, i to preko Roussela. St.Louis je uzvratio u 12. minuti posljednje trećine golom Shattenkirka, ali je Dallas samo četiri minuta kasnije uspio da dođe i do drugog pogotka, koji se na kraju ispostavio kao presudan. Strijelac drugog gola bio je Faksa.

Pobjedu u prvoj utakmici upisao je i San Jose Sharks, koji je bio bolji od Nashville Predatorsa (5:2).

Gosti su u treću dionicu ušli sa prednošću od 1:0, ali je onda uslijedila velika serija domaćina. San Jose je ovaj period dobio sa ubjedljivih 5:1 i tako potpuno zasluženo došao do vodstva u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi