Delalić: Možemo do nove titule

Uoči Evropskog prvenstva u sjedećoj odbojci

Delalić: Možemo do nove titule

A. Beganović

Od 16. do 22. septembra u Polsjoj će biti održano Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci, a titulu najbolje selekcije Starog kontinenta branit će Bosna i Hercegovina.

Bosanskohercegovački reprezentativci odradili su pripreme za Evropsko prvenstvo u Fojnicu, a boje našeg nacionalnog tima u Poljskoj branit će:  Sabahudin Delalić (kapiten), Dževad Hamzić, Asim Medić, Adnan Manko, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Beniz Kadrić, Adnan Kešmer.

"Iako je konkurencija na Evropskom prvenstvu sve jača uvjeren sam da ćemo odbraniti titulu. Sve osim zlata za nas bi u ovom trenutku bio neuspjeh. Pored Nijemačke, protiv koje smo dosad redovno igrali u finalnim susretima, najveće konkurente imat ćemo u ekipama Rusije, Holandije i Ukrajine", za agenciju FENA je istekao kapiten naše reprezentacije Sabahudin Delalić.

Na kraj udodajmo da će pored Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu učestvovati: Srbija, Hrvatska, Ukrajina, Holandija, Latvija, Njemačka, Poljska, Azerbejdžan, Rusija, Litvanija i Velika Britanija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.