Ebdon kući poslao svjetskog prvaka, Higgins bolji od Cartera

UK Championship

Ebdon kući poslao svjetskog prvaka, Higgins bolji od Cartera

A. Beganović

Protekle sedmice u legendarnom Barbican Centru u Yorku je počeo United Kingdom Professional Snooker Championship, jedan od najcjenjenijih snooker turnira čiji nagradni fond je 740.000 funti

Na veliku žalost svih ljubitelja snookera učešće na turniru je otkazao i po mnogima najbolji igrač svih vremena, Ronnie O'Sullivan, koji je prošle godine u finalu savladao Judda Trumpa.

Međutim, i bez O'Sullivana ljubitelji snookera uživali su proteklih sedam dana i uživat će do 6. decembra kada je na rasporedu veliko finale.

Danas su igrani mečevi 3. kola, a plasman u osminu finala osigurali su David Grace, Joe Swail, Luca Brecel, Matthew Selt, Peter Ebdon, Jamie Burnet i John Higgins.

Najveće iznenađenje u današnjim mečevima priredio je jedan od najdosadnijih snooker igrača, Peter Ebdon, koji je nadigrao aktuelnog svjetskog prvaka Stuarta Binghama. Slavio je Ebdon rezultatom 6:3 po frameovima, a u meču je viđen samo jedan trocifreni break i to od strane Ebdona (109).

U duelu bez trocifrenog breaka Higgins je nadigrao Cartera (6:2), dok je Belgijanac Luca Brecel uz jedan trocifreni break (102) istim rezultatom savladao Finca Robina Hulla. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.