Emotivna poruka Phelpsa nakon završetka karijere

Oprostio se osvajanjem 23. zlatne medalje

Emotivna poruka Phelpsa nakon završetka karijere

E. Čaušević

Najbolji plivač na svih vremena Michael Phelps osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama na utrci 4x100 mješovito oprostio se od aktivnog plivanja.

Najtrofejniji sportista u historiju Olimpijskih igara sinoć je svojim kolegama iz tima osvojio svoje 23. zlato. Ipak, ova utrka će zauvijek ostati upamćena kao posljednja u karijeri neponovljivog Phelpsa. Amerikanac je nakon svega poslao emotivno oproštajno pismo.

"Moje posljednje zagrijavanje, posljednje oblačenje odijela, posljednji izlazak pred publiku i predstavljanje moje zemlje. Ovo je ludo. Mnogo bolje nego prije četiri godine. Na ovaj način sam uvijek želio završiti svoju karijeru. Zadržao sam se duže na podijumu jer sam želio da sve to osjetim po posljednji put. Kada sam izašao iz autobusa i krenuo prema bazenu malo mi je falilo da zaplačem", rekao je Phelps.

Amerikanac je ostavio neizbrisiv trag u svijetu plivanja, ali i Olimpijskih igara. U svojoj karijeri osvojio je 28 medalja od čega su 23 zlatne. To nikome nije uspjelo i teško je očekivati da će u skorijoj budućnosti neko nadmašiti nevjerovatnoh Phelpsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi