Fener u grupnoj fazi LoL Svjetskog prvensta!
Foto: EPA

Worlds 2017.

Fener u grupnoj fazi LoL Svjetskog prvensta!

S. Bošković

League of Legends ekipe 1907 Feneberbahče i Team WE izborili su prolaz u glavnu grupnu fazu LoL Svjetskog prvenstva. 

Prvak Turske, ekipa Fenerbahčea je s 3:1 bila bolja od brazilskog tima Team oNe eSport. 

Prva partija počela je mnogo boljom igrom Teama oNe, no ipak oko 15 minuta igre Fenerbahče uspjela napraviti četiri ubojstva, uzeti pet kula i barona, a nakon par minuta i završava prvu partiju. 

Drugu partiju bolje je otvorio 1907 Fenerbahče, no Team oNe uspjeva da se vrati u partiju, ponajviše zbog sjajne igre Luisa "Absoluta" Carvalha na Varusu, a upravo je on bio taj koji je srušio nexus Fenera. 

U trećoj partiji sjajno je za turski tim odigrao Ege "padden" Acaru na Twitchu i s scorom od 10/0/4 donio je svojoj ekipi prednost 2:1. Četvrta i odlučujuća partija je otišla na stranu Fenera nakon svega 27 minuta igre.

Drugi meč odigran je između ekipa Team WE i Young Generation, a pobjedu je odnijela domaća ekipa s rezultatom 3:0. 

Prva partija između ove dvije ekipe trajala je trajala je 25 minuta, a nezaustavljiv je bio Jin "Mystic" Seong - jun koji je igrao sjajno s Kog'Mawom. 

Navijači i igrači Young Generationa dugo će žaliti za drugom partijom ove serije. Tim iz Vijetnama igrao je savršeno i imao veliku prednost. No, kad su trebali da uzmu barona  i privedu partiju kraju ukazao se junger ekipe Team WE, Xiang "Condi" Ren - Jie. Prvi put je "Condi" ukrao barona koji bi, da je otišao na stranu YG-a označio kraj partije, a drugi put je krađom barona donio pobjedu svom timu. 

U trećoj partiji Young Generation je dao sve od sebe , no ipak je kvaliteta bila na strani kineske ekipe koja je nakon 25 minuta igre postala 16. ekipa koja će igrati u grupnoj fazi League of Legends Svjetskog prvenstva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi