Filip Ude osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu
Ude, prvi s lijeva / foto: epa.eu

Veliki uspjeh za hrvatskog gimnastičara

Filip Ude osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu

Hrvatski gimnastičar Filip Ude napravio je veliki uspjeh na Svjetskom prvenstvu u kineskom Nanningu osvojio je srebrenu medalju u vježbi na konju s hvataljkama, dok je drugi hrvatski takmičar Robert Seligman u finalu zauzeo peto mjesto.

Više od šest godina poslije osvajanja srebra na Olimpijskim igrama u Pekingu na ovoj spravi, 28-godišnji Ude ponovno je zablistao u Kini i sjajnom izvedbom u finalu stigao do medalje, ponovo srebrenu. Za svoj nastup dobio ocjenu 15.783 bodova.

Zlatnu medalju osvojio je sjajni Mađar Krisztian Berki sa 16.033. Njemu je to treće svjetsko zlato na konju s hvataljkama, bio je najbolji i u Rotterdamu 2010., te Tokiju 2011., a usto je i aktuelni olimpijski šampion u ovoj disciplini. Bronza je pripala Francuzu Cyrilu Tommasoneu.

Seligman je nastupio u finalu usprkos virozi i odradio je dobru vježbu, no medalja mu je izmakla za 0.2 boda.

Rezultati:
1. Krisztian Berki (Mađ) 16.033
2. Filip Ude (Hev) 15.783
3. Cyril Tommasone (Fra) 15.600
4. Sašo Bertoncelj (Slo) 15.533
5. Robert Ssligman (Hrv) 15.400
6. Alexander Naddour (SAD) 15.300
7. Andrej Lihovicki (Bje) 15.200
8. Daniel Keatings (VB) 15.133

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.