Frank Maloney postao žena Kellie Maloney

Bivši poznati bokserski promotor postao žena

Frank Maloney postao žena Kellie Maloney

Britanski Sunday Mirror je u javnost izašao sa nevjerovatnom pričom u kojoj je glavni akter Frank Maloney, proslavljeni bokserski menadžer.

Iako je najpoznatiji kao promotor Lenoxa Lewisa, Maloney je tokom 25 godina duge karijere radio i sa mnogim drugim bokserima. Maloney je pretrpio srčani udara tokom gledanja meča Johna McDermotta i Tysona Furyja 2009.godine, a onda je njegovo zdravlje dodatno narušeno nakon što se njegov štićenik Darren Sutherland objesio.

Iz svijeta boksa se povukao oktobra 2013. godine. Tokom godina provedenih u svijetu boksa, Maloney se između ostalog nekoliko puta okomio na gay - populaciju u Engleskoj, odnosno Londonu, pogotovo u političkoj kampanji 2004. godine. Upravo zbog toga je javnost u Britaniji dodatno šokirana njegovom tvrdnjom kako je rođen u pogrešnom tijelu i kako je oduvijek znao da je žena. " Ne mogu to skrivati, morao sam izaći u javnost " rekao je Frank Maloney koji je tako postao Kellie Maloney.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.