Gatlin: Bolt će možda promijeniti odluku
Foto: EPA

Vjeruje da će se predomisliti

Gatlin: Bolt će možda promijeniti odluku

Amerikanac Justin Gatlin vjeruje da će se njegov najveći rival Usain Bolt predomisliti oko odluke vezane za odlazak u mirovinu. 

Nakon što se završi Svjetsko prvenstvo, koje se uskoro održava u Londonu, Bolt je najavio da će se oprostiti od atletike i otići u mirovinu, što će značiti kraj jedne od najvećih sportskih karijera ikad. 

Jedan od onih koji smatra da bi se Bolt mogao predomisliti je Justin Gatlin, koji je od Jamajčanina poražen na posljednja dva Svjetska prvenstva u trkama na 100 i 200 metara kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. 

"Zašto da ne? Bolt ima taj mentalitet zvijezde, voli da putuje, da se zabavlja, provodi... Čak i ako napravi pauzu od godinu ili dvije, uvijek će imati mogućnost da se vrati jer znam koliko on voli takmičenja i sigurno mu neće biti lako bez toga", kazao je Gatlin. 

Tridesetogodišnji Jamajčanin će u Londonu nastupiti u utrci na 100 metara, te na štafeti 4x100. Finale utrke na 100 metara je 5., a štafete 12. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi