Gay 9.75, ali uz pomoć vjetra

Američke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Gay 9.75, ali uz pomoć vjetra

A. Beganović

Najbolji američki sprinter Tyson Gay u prvom krugu kvalifikacija Atletskog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u Eugeneu dionicu od 100 metara istrčao je za 9.75 sekundi.

Ovaj rezultatsedmi je u istoriji i bio bi novi američki rekord da je vjetar bio u granicama normale (+1m/s), no ovaj put vjetar je bio mnogo jači (+3.4m/s) pa ovaj rezultat nije služben.

Neslužbenim sedmim vremenom u istoriji Gay nije bio previše zadovoljan, a za američke medije je istakao:

"Start mi je bio kriminalan, a on je temelj svačijem i pogotovo mom trčanju. Tehnički sam izgledao loše, a jedina dobra stvar u svemu ovom spoznaja je da u rezervi imam još dosta toga".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.