Giantsi i Redsi odlični
Randy Johnson je preporodio Giantse

Baseball

Giantsi i Redsi odlični

U sinoćnjem programu MLB-a su igrana samo četiri meča u kojima je viđen odličan baseball, u dva meča su slavili domaći igrači a u dva gostujući.

 Cleveland Indians su trebali ovu pobjedu više nego išta. Nakon četiri poraza u nizu morali su dobiti Chicago White Soxe kako bi povratili izgubljeno samopouzdanje.

 Carl Pavano je odigrao sjajan meč u kojem je imao 4 runa i 10 hita, dok je Jhonny Peralta odigrao najbolji meč ove sezone. Peralta je ostvario 3 runa i 13 hitsa, samo na ovoj utakmici ih je imao više nego na prethodnih deset mečeva zajedno, što dovoljno govori kakav je meč odigrao.

New York Mets su na svom Citi Fieldu dočekali momčad Atlanta Bravesa i jedino ih je pobjeda zanimala , međutim Bravesi su odigrali odličan meč i slavili su sa 8:3. Bravese su do pobjede vodili sjajni Matt Diaz koji je ostvario 2 runa i 3 hitsa, a u stopu ga je pratio i Pedro Feliciano sa 3 runa. Johan Santana kod Metsa nije imao podršku svojih suigrača, tako da ništa osim poraza nisu ni zaslužili.

Cinncinati Reds su odigrali najbolji meč ove sezone. S visokih 13:5 u gostima su dobili Arizona Diamonbackse. Dominikanac Willy Taveras je ostvario rekord karijere s 5 hitsa, Adam Rosales je dodao homer, a Bronson Arroyo je odigrao meč sezone u kojem je ostvario 10 hita i 5 runa.

San Francisco Giants nakon dvije pobjede u Kalifornijskom derbiju protiv Dodgersa ušli su u odličnu formu i sinoć su dobili na svom terenu Washington Nationalse rezultatom 11:7. Ponovo je Giantse do pobjede vodio Randy Johnson sa 8 hita i 4 runa, mladi Randy Winn je dodao 3 hita i 3 runa, a odličnu partiju je pružio i Travis Ishikawa s 3 runa i 3 hita. Kod Nationalsa po običaju najbolji je bio Ryan Zimmerman sa 2 home-runa i 2 runa, ali nije imao podršku suigrača i više od časnog poraza nisu mogli ni ostvariti.

Rezultati
Cleveland-Chicago WS 9:4, NY Mets-Atlanta 3:8, Arizona-Cinncinati 5:13, San Francisco-Washington 11:7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.