Giantsi pokorili Texas

Giantsi pokorili Texas

U utakmicama 5. kola NFL-a bilo je nekoliko iznenađenja, a od sinoć više nema neporaženih timova, jer je Kansas City poražen od Indianapolisa koji je slavio uprkos nešto lošijpj igri Peytona Manninga.

Manning je ovaj put bacao ispod 300 yardi, nije imao niti jedno TD dodavanje, ali su Coltsi ipak savladali Kansas City Chiefse sa 19:9. Najzaslužniji za pobjedu Coltsa bio je Adam Vinatieri koji je postigao četiri field gola. Detroit je prekinuo niz od deset poraza i upisao pobjedu protiv St. Louisa zahvaljujući Shaunu Hillu, koji je postao prvi QB Lionsa nakon Joeya Harringtona 2005. koji je imao tri TD dodavanja na jendoj utakmici.

Atlanta je nastavila s odličnim igrama i protiv Clevelanda. Matt Ryan je ovaj put imao samo jedno TD dodavanje, ali je Matt Bryant odlično šutirao field golove. Jedno od većih iznenađenja kola priredio je Washington, koji je nakon produžetka bio bolji od Green Baya sa 16:13.

Chicago je upisao četvrtu pobjedu protiv Caroline, dok je Baltimore bio bolji od Denvera. NY Giantsi su slavili u gostima kod Houstona sa 34:10, Eli Manning je imao tri TD dodavanja od toga dva za Hakima Nicksa. Za iznenađenej se pobrinula i Arizona koja je savladala New Orleans.

Rezultati 5. kola NFL-a:
Buffalo Bills - Jacksonville Jaguars 26:36
Houston Texans - NY Giants 10:34
Indianapolis Colts - Kansas City Chiefs 19:9
Cincinnati Bengals - Tampa Bay Buccaneers 21:24
Washington Redskins - Green Bay Packers 16:13(p)
Detroit Lions - St. Louis Rams 44:6
Carolina Panthers - Chicago Bears 6:23
Cleveland Browns - Atlanta Falcons 10:20
Baltimore Ravens - Denver Broncos 31:17
Arizona Cardinals - New Orleans Saints 30:20
Dallas Cowboys - Tennessee Titans 27:34
Oakland Raiders - San Diego Chargers 35:27
San Francisco 49ers - Philadelphia Eagles 24:27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.