Grbić: Ja sam kriv za bombardovanje Srbije

Legendarni odbojkaš

Grbić: Ja sam kriv za bombardovanje Srbije

Proslavljeni srbijanski odbojkaš Vladimir Grbić "zapalio" je društvene mreže statusom u kome je poslao političku poruku. 

Jedan od najboljih igrača u historiji ovoga sporta napisao je:

"Ja sam kriv za bombardovanje. Ja sam direktno u tv prenosu iz Japana nakon pobjede protiv SAD-a od 3:0 rekao u kameru "koga će ovi da bombarduju" ja sam kriv. I niko drugi. I očekujem da me deportuju u Hag. I optuže za patriotizam i ljubav prema svojoj zemlji i svom narodu jer je to danas u Srbiji sramota i zločin".

Nepoznato je šta je bio glavni motiv da sadašnji potpredsjednik Odbojkaškog saveza Srbije i član Komisije za razvoj svjetske odbojke FIVB napiše ovaj status, a nije bi poznato na koga se odnosi direktno. 

Vladimir Grbić je, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i Evropskom prvenstvu 2001. i najbolji igrač Evrope 2000. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti