Henderson u posljednjoj seriji do zlatne medalje
FOTO: EPA

Najbolji rezultat u skoku u dalj

Henderson u posljednjoj seriji do zlatne medalje

Zlatna medalja u skoku u dalj na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru pripala je Jeffu Handersonu. 

Američki atletičar je svojoj zemlji donio još jednu medalju zahvaljujući skoku od 8,83 metara i to u posljednjoj seriji kada je uspio da zasjeni sve. 

Kada se činilo da je Luvo Manyonga iz Južne Afrike apsolutni pobjednik takmičenja skoka u dalj, Henderson je u svojoj posljednjoj seriji skočio za centimetar više i osvojio zlatnu medalju. 

Manyonga je na kraju sa rezultatom 8,37 metara osvojio srebrenu medalju, dok je bronzano odličje pripalo britanskom atletičaru Rutherfordu koji je skočio osam metara i 29 centimentara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi