Hernandez ostao u Cinncinatiju
Hernandez bi trebao biti glavni igrač Redsa naredne sezone

MLB vijesti

Hernandez ostao u Cinncinatiju

Hvatač Ramon Hernandez dogovorio je jednogodišnju suradnju sa Cinncinati Redsima vrijednu 3 miliona dolara, objavili su iz ovog kluba.

Ovo je samo jedna vrsta predugovora. Naime, Cinncinati je s Hernandezom dogovorio jednogodišnju suradnju vrijednu 3 miliona dolara, ali ukoliko Hernandez naredne sezone odigra 120 utakmica produžiće ugovor do 2011. godine vrijedan 8 miliona dolara.

Uprava Cinncinatija se na ovakav korak odlučila zbog velikih problema koje je imao s povredama Hernandez prošle sezone. Ramon je u tek završenoj sezoni skupio samo 81 nastup zbog povrede koljena.

U 81 utakmici koliko je nastupio imao je vrlo dobar učinak. Udario je 258 puta uz 13 doublova, imao je 5 homera, 37 RBI, a 18 utakmica je igrao i na prvoj bazi umjesto povrijeđenog Joeya Votta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.