Ilić: Kakanj je kvalitetan tim, kaznili su naše greške

Odbojkaš Borca nakon poraza od Kaknja

Ilić: Kakanj je kvalitetan tim, kaznili su naše greške

D. Vejo

Odbojkaši banjalučkog Borca jučer su u okviru 9. kola Premijer lige BiH poraženi na gostovanju u Kaknju rezultatom 3:1.

U dosta turbulentnoj utakmici, Banjalučani su uspjeli da dobiju set. Ali kako kažu, više od poraza boli suđenje. Sudijski kriterijum za njihov ukus, bio je dosta čudan.

"Za nas ovo je bilo jedno od najtežih gostovanja do sada. Ekipa Kaknja je veoma kvalitetan tim sa dosta iskusnih igrača. Mi smo konačno uspjeli da idemo u kompletnom sastavu na jednu gostujuću utakmicu, ali više od osvajanja jednog seta nismo uspjeli da postignemo. Na igru ekipe se dosta odrazilo odsustvo par ključnih igrača u zadnjih nekoliko utakmica. Bili smo neuigrani, a to ekipa kao što je Kakanj znalački je iskoristila. Pored toga, loše suđenje nas prati iz utakmice u utakmicu, pogotovo na gostovanjima. Nama ostaje da se okrenemo narednim mečevima koji su za nas veoma bitni da bi se uključili u gornji dio tabele te u pozitivnom ambijentu otišli na odmor", izjavio je za SportSport.ba odbojkaš Borca, Borko Ilić.

U narednom meču, Borac će u "Boriku" dočekati ekipu Jedinstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi