Ilijaš cilja polufinale play-offa, Modriča opstanak

Doigravanja za prvaka i opstanak

Ilijaš cilja polufinale play-offa, Modriča opstanak

Nakon održanog finalnog turnira Kupa Bosne i Hercegovine i pauze od dvije sedmice, tokom vikenda se nastavljaju odbojkaška uzbuđenja, utakmicama za play-off i play-out, završne faze nadmetanja u prvenstvu BiH.

U četvrfinalnoj utakmici play-offa za prvaka igraju novajlije u Premijer ligi, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka takmičenja odbojkaši Ilijaša i Borca iz Banja Luke.



Uzbuđenja i neizvijesnosti neće nedostajati ni u drugoj červrtfinalnoj utakmici između odbojkaša Jedinstva i Kaknja. Sastaju se ekipe ujednačenog kvaliteta, očekuje se neizvijesna, teška i velika borba za svaki poen i sve opcije u igri su otvorene.

Igra se na dvije pobjede, a pobjednike u polufinalu čekaju odbojkaši Mladosti i Gacka. Biće zanimljivo i nadmetanju u play-outu za opstanak u Premijer ligi u igri će biti 18. bodova iz 6. utakmici.

Odbojkaši Radnika počinju borbu za očuvanje premijerligaškog statusa u odbojkaškoj eliti.

U 1. kolu Lige doigravanja za opstanak Semberci dočekuju Bosnu iz Kalesije i sve osim pobijede izadbranika trenera Darka Manojlovića bilo bi veliko iznenađenje.

U drugom meču play-outa igraju Domaljevac i Modriča. Nekadašnji odbojkaški velikan Modriča biće na teškom iskušenju u Domaljevcu.

Pred Uljarima će biti meč od koga će umnogome zavisiti opstanak u društvu najboljih klubova BiH, te imaju i priliku da u međusobnom duelu poprave svoje šanse u borbi za opstanak, biće teško ali ulog je veliki pa motiva neće nedostajati.

Poslije završene prve faze odbojkaškog prvenstva na osnovu plasmana, ekipe su u play-out prenijele bodove po pravilnika Odbojkaškog saveza BiH, a tabela ima sljedeći poredak.


Tabela:

1. Radnik 9
2. Domaljevac 6

3. Modriča 3

4. Bosna Kalesija 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.