Isinbajeva najbolja sportašica 2008. godine

Isinbajeva najbolja sportašica 2008. godine

A. Beganović

Ruska atletičarka Jelena Isinbajeva dobitnica je Laureus nagrade za najbolju sportašicu u 2008. godini. 

Isinbajeva je prošle godine osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu uz 24. svjetski rekord.

Ruskoj atletičarki je ovo druga titula najbolje sportašice, a peti put uzastopno je nominovana za ovo prestižno priznanje.

Pored Isinbajeve za titulu najbolje sportašice bile su nominovane Tirunes Dibabe, prva žena koja je na istim Olimpijskim igrama uzela zlato na 5.000 i 10.000 metara, Lorena Ochoa, pobjednica sedam golf turnira, Lindsey Vonn, osvajačica skijaškog Svjetskog kupa, Venus Williams, osvajačica zlata na Olimpijskim igrama i pete titule na Wimbledonu, te Stephani Rais, osvajačica tri zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.