Italija na otvaranju razbila Francusku
Foto: EPA

Odbojkaški turnir na OI

Italija na otvaranju razbila Francusku

S. Bošković

Odbojkaši Italije pobjedom protiv Francuske sa 3:0 u setovima su otvorili muški odbojkaši turnir na Olimpijskim igrama u Riju. 

Talijanski odbojkaši su u današnjem meču opravdali ulogu favorita, te su više nego zasluženo slavili. Prva dva seta reprezentacija Italije dobila je rezultatom 25:20, a treći je osvojila s rezultatom 25:15. 

U grupi A pored  Italije i Francuske nalaze se još Brazil, Sjedinjene Američke Države, Kanada i Meksiko. 

Vrijedi napomenuti da će se danas odigrati još četiri susreta. Brazil će snage odmjeriti s reprezentacijom Meksika, SAD će igrati protiv Kanade, a jedini susret u grupi B će odigrati Poljska i Egipat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi