Jamajčanke očitale lekciju Amerikankama na 4x100 metara

Jamajčanke očitale lekciju Amerikankama na 4x100 metara

A. Beganović

Ženska štafeta Jamajke u disciplini 4x100 metara osvojila je zlattnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pekingu. 

Jamajčanke, koje su trčale u sastavu Veronica Campbell-Brown, Natasha Morrison, Elaine Thompson i Shelly-Ann Fraser-Prace su 400 metara istrčale u vremenu 41.07 što je novi rekord svjetskih prvenstava.

Njihove najveće suparnice, Amerikanke, su osvojile srebrenu medalju, a dionicu od 400 metara istrčale su u vremenu 41.68, dok je štafeta Trinidada i Tobaga osvojila bronzanu medalju (42.03).

Za američku štaafetu trčale su English Gardner, Allyson Felix, Jenna Prandini i Jasmine Todd, dok su za Trinidad i Tobago trčale Kelly-Ann Baptiste, Michelle-Lee Ahye, Reyare Thomas i Semoy Hackett.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti