Je li Bellerin brži od Bolta? Jamajčanin poslao jasnu poruku

Bolta te priče nasmijavaju

Je li Bellerin brži od Bolta? Jamajčanin poslao jasnu poruku

E. Škorić

Najbržeg čovjeka svijeta, Usaina Bolta, nasmijavaju priče o tome da su neki nogometaši brži od njega.

Bolt je najbrži na svijetu, ali Jamajčanin ima konkurenciju u vidu pojedinih igrača kao što je Arsenalov desni bek Hector Bellerin.

BBC Sport je objavio kako bi, ako bi trčali na 40 metara, Bellerin bio brži od Bolta s vremenom 4.41 sekundi, koliko je izmjereno kada je Arsenalov nogometaš trčao.

"On je sprinter, očito je najbrži na svijetu. Čujem da ljudi govore da sam brži od njega i takve stvari, ali drugačije je kada imate loptu u nogama. Ja radim svoj posao, ne bih pokušao da ga pobijedim", rekao je Bellerin.

"Ove me priče nasmijavaju. Nogometaši su brzi na 10-20 metara, to je ono što oni treniraju, a ja treniram na 100 ili 200 metara", istakao je Bolt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti