Kimaiyo: Konkurencija je bila jaka, ali uspio sam biti prvi

Kenijac nakon pobjede na banjalučkom polumaratonu

Kimaiyo: Konkurencija je bila jaka, ali uspio sam biti prvi

D. Vejo

Banja Luka je još jednom poslala lijepu sportsku sliku u svijet. Na danas održanom polumaratonu od ukupno 1300 takmičara kao prvoplasirani trkač našao se Kenijac Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo.

On je rutu od 21 kilometar istćao za 1:04:03 sati što je svakako zadivljujuće. O prvim utiscima nakon trke te o samom gradu na Vrbasu pričao je upravo on.

"Mnogo mi se sviđa Banja Luka. Drago mi je što sam bio učesnik ovako jedne divne manifestacije. Konkurencija je bila izuzetno teška, prijavilo se mnogo brzih takmičara ali eto, na kraju sam bio prvi. Zahvalio bih se i organizatorima ovog događaja koji su me prijatno ugostili", rekao je za SportSport.ba trkač, Kimaiyo.

On dodaje i to, da će rado ponovo posjetiti glavni grad Srpske ukoliko poziv dobije i naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi