Kittelu nova etapna pobjeda i roza majica

Treća etapa Gira d'Italia

Kittelu nova etapna pobjeda i roza majica

S. Bošković

Marcel Kittel upisao je novu etapnu pobjedu na ovogodišnjem Giru d'Italia.

Vozač tima Etixx-QuickStep slavio je na etapi voženoj između Arnhema i Nijmegena dugoj 190 kilometara s vremenom od 4 sata, 23 minute i 45 sekundi. 

U grupnom sprintu njemački biciklista je bio brži od Elia Vivianija, vozača tima Sky, te Giacoma Nizzola iz Trek-Segafreda. 

Kittel je slavio i u jučerašnjoj utrci, te je zbog deset sekundi bonusa koje je dobio za današnju pobjedu preuzeo rozu majicu od Toma Dumuolina. 

"Sretan sam s ovom pobjedom, koja mi je četvrta u karijeru na Giru. Također, dobio sam i rozu majicu. Sretan sam što mogu reći da sam nosio žutu majicu na Tour de France i sad na Giru. To je nešto posebno", rekao je Kittel nakon današnje pobjede, te je još dodao: 

"Bio je težak dan, vjetar je puhao i to nam je otežavalo utrku. Također, bijeg je imao veliku prednost. Ali momci iz mog tima su uradili sjajan posao i postavili me u odličnu poziciju za sprint", zaključio je Kittel. 

Kittel je nakon tri etape vodeći u ukupnom plasmanu s vremenom 9:13:10. Na drugom mjestu je Tom Dumoulin s devet sekundi zaostatka, a treći je Andrey Armador koji zaostaje 15 sekundi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi