Manning: Neću se povući nakon Super Bowla

Quarterback Denvera ne pomišlja na penziju

Manning: Neću se povući nakon Super Bowla

Igrači Denver Broncosa strahuju da bi se Peyton Manning mogao oprostiti na kraju sezone, pa ga nakon svakog treninga mole za autogram, jer mnogi smatraju da bi im je to zadnja prilika da dobiju potpis jednog od najvećih igrača svih vremena. 

"Na mnogima od njih piše 'potpiši mi ovo'. Mora da sam svojim saigračima potpisao jedno 10 dresova, zato mislim da vjeruju da ću ja otići odavde poslije Super Bowla. Osjećam da hoće nešto da mi kažu", rekao je Manning i dodao kako još nije spreman za penziju. 

"Stalno me pitate o penziji. Pretpostavljam da svi žele da me se riješe... Nisam baš stvarno razmišljao o tome šta ću da radim kad prestanem da igram", rekao je on. 

Zbog problema sa leđima Manning je propustio cijelu sezonu 2011/2012, a onda je raskinuo ugovor sa Indianapolisom i prešao u Denver. Mnogi su tada sumnjali hoće li se fantastični quarterback vratiti u formu u kojoj je bio dok je nosio dres Coltsa. 

"Tada sam se brinuo, naravno. Ljekari nisu mogli da mi kažu ništa tačno. Nisu mogli da mi kažu da ću se do nekog datuma vratiti i moći da igram sa 100 posto snage. A kad ljekari to ne mogu da kažu, kako onda možete bilo šta da znate?", rekao je Manning.

Prošle sezone je odveo Denver u doigravanje i dobio nagradu za povratnika godine. Početkom ove sezone na utakmici protiv Baltimorea imao je sedam touchdown dodavanja, dok je sezonu završio sa 55 touchdown dodavanja i 5.477 osvojenih yardi, što je rekord svih vremena. 

"Pitaju me o mojoj zaostavštini od kad sam imao otprilike 25 godina. Nisam čak siguran ni da neko može to da ima sa 25. Čak ni sa 37. Volio bih da imam 70 godina da steknem zaostavštinu. Nisam čak ni 100 siguran šta ta reč znači", rekao je Manning.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.