Martinu etapa, žuta majica Gallopin

Nibali ispustio vodstvo u ukupno poretku

Martinu etapa, žuta majica Gallopin

Šahovskim riječnikom rečeno, ovo je bila simultanka njemačkog vozača Tonyja Martina. On je pobjednik devete etape Toura koja je bila duga 170 kilometara a koja se vozila od Gérardmera do Mulhousea.

Kako se i moglo očekivati s obzirom da se radi o etapi sa usponima, ali i spustovima, došlo i do promjene u ukupnom poretku. Iako je Nibali poznat kao kvalitetan spustaš. Ipak, u ekipi Astane su očito prije sutrašnje etape sebi dozvolili prostor za kalkulacije. Od danas je u vodstvu Tony Gallopin, Francuz sa minutom i 34 sekunde prednosti ispred Nibalija.

Tony Martin, vozač Omega Pharma-Quick Stepa je bio u bijegu punih 165 kilomtara, dobrim dijelom u društvu Alessandra De Marchija (Cannondale). Na kraju se nekih 60-tak km prije cilja, Martin odvojio i na kraju je slavio sa 2 minute i 45 sekundi prednosti ispred prvih pratitelja Fabiana Cancellare i Grega Van Avermaeta. Francuz Tony Gallopin (Lotto-Belisol) je bio u grupi od 28 vozača iza Martina. 

Rezultati 9.etape:

1. Tony Martin (Nje / Omega Pharma-Quick Step)4:09:34

2. Fabian Cancellara (Svi / Trek Factory Racing) + 2:45

3. Greg Van Avermaet (Bel / BMC Racing Team)

4. Tom Dumoulin (Hol / Team Giant-Shimano)

5. Matteo Montaguti (Ita / AG2R La Mondiale)

6. José Joaquin Rojas Gil (Spa / Movistar Team)

7. Steven Kruijswijk (Hol / Belkin Pro Cycling)

8. Mikael Cherel (Fra / AG2R La Mondiale)

9. Brice Feillu (Fra / Bretagne – Seche Environnement)

10. Tiago Machado (Por / Team Netapp-Endura) svi u vremenu pobjednika....

Ukupni poredak:

1. Tony Gallopin (Fra / Lotto-Belisol)38:04:38

2. Vincenzo Nibali (Ita / Astana Pro Team) +1:34

3. Tiago Machado (Por / Team Netapp-Endura) +2:40

4. Jakob Fuglsang (Dan / Astana Pro Team) + 3:18

5. Richie Porte (Aus / Team Sky) + 3:32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti