Mayweather: Ovo je bila moja zadnja borba u karijeri
Foto: EPA

Savladao McGregora

Mayweather: Ovo je bila moja zadnja borba u karijeri

S. Bošković

Floyd Mayweather pobijedio je u Las Vegasu MMA zvijezdu Conora McGregora u 10. rundi u dugo najavljivanoj borbi svih borbi.

Nakon meča izjavu je dao Mayweather koji je objavio ono što svi već dugo znaju, a to je da mu je ovo bila zadnja borba u karijeru koju završava s omjerom od 50 pobjeda i bez jednog poraza.

"McGregor se borio mnogo bolje nego što sam mislio, Bio je težak protivnik. Plan je bio da pustimo McGregora da se umori i da ga na kraju pobijedim. On se u MMA bori po 25 minuta i nije se navikao na mečeve ove dužine (36 minuta). Večeras smo sačuvali reputaciju boksa", izjavio je Mayweather odmah nakon borbe, te dodao: 

"Ovo je bila moja zadnja borba. Izabrao sam pravog protivnika da se s njim boksam zadnji put. On je strašan borac i veliki šampion", zaključio je Mayweather. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi