Mešetović i Malčić u pohodu na Kanadu

Banjalučki plivači na FINA Svjetskom prvenstvu

Mešetović i Malčić u pohodu na Kanadu

D. Vejo

Banjalučki plivači Adi Mešetović (Olymp) i Ilijan Malčić (22. april) učestvovat će na FINA Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima.

Takmičenje će biti održano u kanadskom Vindzoru, a okupit će takmičare iz 176 zemalja širom svijeta na kojem će se naći i talentovani plivači iz grada na Vrbasu.

Kada su u pitanju naši plivači, Adi (19) se istakao na Svjetskom kupu u Parizu ove godine gdje je ušao u finale trke na 50 metara slobodnim stilom. Tada je oborio rekord BiH sa vremenom od 22,16 sekudni. Njegov kolega Malčić, također bilježi sjajne rezultate. 

On je do sada plivao na Balkanskom prvenstvu (2014.) gdje je osvojio treće mjesto, dok je na EP u malim bazenima prošle godine oborio tri lična rekorda.

Svjetsko prvenstvo u Kanadi počinje šestog i traje do 11. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti