Michael Phelps se pobjedom vratio plivanju

Najuspješniji olimpijac svih vremena

Michael Phelps se pobjedom vratio plivanju

Najuspješniji olimpijac svih vremena, američki plivač Michael Phelps proteklih pola godine bio je pod suspenzijom. Nakon šestomjesečne suspenzije Amerikanac je slavio u Feniksu u trci na 100 metara tehnikom delfin.

Phelps, koji je olimpijski rekorder s 18 zlatnih olimpijskih medalja, trijumfovao je u vremenu 52,38 sekundi, ispred svog najvećeg rivala Ryana Lochtea koji je dionicu isplivao za 53,11 sekundi. Phelps se vratio poslije suspenzije koja mu je izrečena, jer je u oktobru uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju.

Pobjedničko vrijeme američkog plivača nije ni među deset najboljih ove godine, ali se on nada da će "postepeno poboljšati rezultat", kako bi se pripremao za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016.

Legendarni američki plivač koji je u karijeri osvojio 22 olimpijske medalje, zbog kazne koju mu je izrekla Plivačka federacija SAD, neće plivati na Svjetskom prvenstvu u Kazanju u avgustu ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.