MOK izjavio saučešće porodicama žrtava Bostonskog maratona

Predsjednik Olimpijskog komiteta izjavio žaljenje

MOK izjavio saučešće porodicama žrtava Bostonskog maratona

A. Haznadarević

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) izjavio je saućešće porodicama i prijateljima žrtava, te povrijeđenim osobama u jučerašnjem bombaškom napadu na maratonu u Bostonu.

U eksploziji dvije bombe tri osobe su poginule, oko 150 ljudi je ranjeno, a motiv i počinioci nisu poznati. Očekuju se rezultati policijske istrage, prenosi STA.

 

"Naše misli su sa žrtvama, njihovim porodicama i prijateljima. Maraton je poseban, skoro čaroban događaj. Vjerujem da će taj napad zbližiti učesnike maratona", izjavio je predsjednik MOK-a Jacques Rogge.

 

Bostonski maraton je jedan od najvećih na svijetu. Ove godine u tom američkom gradu trčalo je oko 23.000 maratonaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti