NBA ili NA LCS: Cavsi i Rocketsi u NA LCS LoL ligi!

League of Legends

NBA ili NA LCS: Cavsi i Rocketsi u NA LCS LoL ligi!

S. Bošković

Houston Rocketsi odlučili su da kupe mjesto u američkoj League of Legends ligi. 

Prema pisanju američkih medija aplikacija ovog NBA tima za NA LCS ligu je prihvaćena, a Houston je ujedno deseti i posljednji tim koji je prihvaćen u ligu. 

Za sada su u ligu primljeni TSM, Cloud9, CLG, Team Liquid, Echo Fox i Fly Quest kao već postojeći timovi, dok su u ligu još ušli OpTic Gaming, Cleveland Cavaliersi i familija Lacob, koja je vlasnik Golden State Warriorsa. Pored toga suvlasnik Milwaukee Bucksa Wes Eden uložio je u Fly Quest. 

Čini se da se sve više tradicionalnih sportskih timova odlučuje uči u eSport, a u Americi ćemo na virtualnom borilištu imati okršaj i dva najbolja košarkaška tima na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi