Odbojkaši Kaknja uvjerljivi protiv Maglića

Kakanjci nastavili sa sjajnim igrama

Odbojkaši Kaknja uvjerljivi protiv Maglića

D. Kurbegović

Kakanjski odbojkaši sinoć su u sportskoj dvorani u Kaknju upisali još jednu pobjedu. U okviru 16. kola Premijer lige BiH za odbojkaše Kakanjci su savladali fočanski Maglić rezultatom 3:0.

U prvom setu viđen je nešto bolji otpor fočanske ekipe, ali ga Kakanjci ipak rješavaju u svoju korist rezultatom 25:21.

Sjajna igra domaćih i na početku drugog seta kada su imali vodstvo od 11:4, no onda je uslijedila blaga kriza i gosti smanjuju prednost na tri poena – 16:13. Ipak, domaćini su bili spretniji u nastavku i slavili u drugom setu rezultatom 25:18.

Gosti su otpor pokazali i na početku trećeg seta, no onda sjajna igra domaćih i 25:17 za još jednu sigurnu pobjedu. Treći set obilježila su čak 4 crvena kartona. Gostujućim igračima sudija Ljiljana Jovanović pokazala je čak tri, a pocrvenili su: Dušan Kuzmanović, Milan Matović i Džemil Jelašković, dok je u redovima domaćina zbog "odugovlačenja igre" crveni karton dobio Armin Fejzović.

Kakanjci zauzimaju drugo mjesto na tabeli Premijer lige BiH s 37 poena iz 15 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi