Packersi opet bolji od Vikingsa

Packersi opet bolji od Vikingsa

Sedmo kolo NFL-a ponudilo je dosta dobar nogomet, a sve oči bile su uprte na Lambeau Field gdje se igrao veliki derbi između Green Bay Packersa i Minnesota Vikingsa.

Brett Favre je na slavnom stadionu gdje je doživio zvjezdane trenutke slave ovaj put igrao u pogrešnom dresu, imao je lošu večer što je prouzrokovalo sedmi uzastopni gostujući poraz Vikingsa (28:24). Favre je treći put ove sezone imao više izgubljenih lopti nego TD dodavanja, dok je Aaron Rodgers ostvario dva TD dodavanja. Packersima je ovo bila četvrta pobjeda.

Atlanta je nastavila sa sjajnim igrama i protiv Cinncinatija (39:32). Rodney White je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri, imao je 11 hvatanja za 201 yardu i dva polaganja. Matt Ryan je imao tri TD dodavanja, a Michael Turner 20 nošenja za 121 yardu i dva polaganja.

Matt Cassell je odigrao još jednu dobru utakmicu u četvrtoj pobjedi Kansas City Chiefsa protiv Jacksonvillea rezulttaom 42:20, dok je Pittsburgh na krilima Bena Roethlisbergera (19/27 za 302 yds, 2 TD dodavanja) slavio petu ovosezonsku pobjedu, ovaj put u gostima kod Miamija rezultatom 23:22.

Iznenađenje kola priredio je Cleveland koji je slavio u New Orleansu kod aktuelnih prvaka sa 30:17, a Drew Brees je izgubio čak četiri lopte. Ryan Fitzpatrick je kod Buffala imao čak četiri TD dodavanja, ali ni to nije pomoglo njegovom timu da izbjegne šest poraz sezone. Baltimore je sa Joeom Flaccom, koji je imao tri TD dodavanja, ipak bio jači i slavio pobjedu nakon produžetka rezultatom 37:34.

Rezultati 7. kola NFL-a:
Atlanta Falcons - Cincinnati Bengals 39:32
Chicago Bears - Washington Redskins 14:17
Tennessee Titans - Philadelphia Eagles 37:19
Kansas City Chiefs - Jacksonville Jaguars 42:20
Miami Dolphins - Pittsburgh Steelers 22:23
New Orleans Saints - Cleveland Browns 17:30
Tampa Bay Buccaneers - St. Louis Rams 18:17
Carolina Panthers - San Francisco 49ers 23:20
Baltimore Ravens - Buffalo Bills 37:34(p)
Seattle Seahawks - Arizona Cardinals 22:10
Denver Broncos - Oakland Raiders 14:59
San Diego Chargers - New England Patriots 20:23
Green Bay Packers - Minnesota Vikings 28:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.