Pacquiao sredio Bradleya

Filipinac uzvratio na najbolji način

Pacquiao sredio Bradleya

Veliki i dugo najavljivani novi okršaj između Timothyja Bradleya i Mannyja Pacquiaoa opet je završio odlukom sudija. Ovaj put jednoglasnom odlukom sudija slavio je Filipinac.

Dva puta 116-112, jednom 118-110. Za razliku od predhodnog okršaja ove dvojice boksera, ovaj put nije bilo nikakve dileme, jer je ipak Pacquiao bio bolji. Filipinac je u želji da uzvrati Bradleyu ponudio tokom cijele borbe puno više. I sad je ponovo vlasnik pojasa svjetskog prvakavelter kategorije verzija WBO.

" Znao sam da moram ponoviti puno više nego što je to bilo u predhodnoj borbi. Slušao sam savjete iz svog ugla, zadao sam dosta pravih udaraca " rekao je nakon meča Pacquiaoa koji je posebno pogađao ljevicom Bradleya. Bradleya koji je najavljivao nokaut, ali na kraju nije imao puno toga za reći.

" Nemam puno toga za reći. Nikakvo izvinjenje ne mogu ponuditi, pobjedio me je jedan od najboljih boksera današnjice ".

Ovo je bila 63 borba u karijeri za " Pac Man-a" i 53 pobjeda. Nakon poraza od Bradleya i Marqueza, vratio se pobjedama kontra Riosa i sada protiv Bradleya. Ima 35 godina, ali još uvijek ne popušta. Što se tiče Bradleya ovo je njegov prvi poraz u karijeri koji je stigao u 33 borbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.