Peter Sagan odustao od Vuelte

Zbog povreda u osmoj etapi

Peter Sagan odustao od Vuelte

Slovak Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) odustao je od daljnjeg nastupa na ovogodišnjoj utrci "Vuelta a Espana" zbog povreda koje je zaradio u osmoj etapi kada je na njega naletio službeni motocikl.

Do nezgode je došlo 10-ak kilometara prije završetka etape u kojoj je Sagan imao priliku doći do svoje druge etapne pobjede, nakon što je bio najbrži u trećoj etapi u ponedjeljak.

"Nažalost, Sagan ne može nastaviti utrku. On je na lijevoj strani tijela zadobio opekotine prvog i drugog stepena, a ima i hematom na lijevoj podlaktici", objavila je Saganova ekipa.


Sagana je prilikom preticanja vodeće grupe udario servisni motocikl koji se nalazi u utrci kako bi mogao što prije vozači ponuditi rezervne dijelove u slučaju nezgode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti