Pezer osvojio srebro u Leiriji, Mileusnić popravio rekord

Odličan nastup mladog atletičara iz BiH

Pezer osvojio srebro u Leiriji, Mileusnić popravio rekord

Najbolji i najperspektivniji mladi atletičar iz Bosne i Hercegovine, Mesud Pezer osvojio je srebrenu medalju u bacanju kugle na Evropskom zimskom bacačkom kupu koji je proteklog vikenda održan u portugalskoj Leiriji. 

Mladi Pezer srebro je osvojio u kategoriji mlađih seniora sa ostvarenim rezultatom 18.68 metra, te je tako nastavio niz dobrih rezultata koje je ostvarivao kao junior. 

Kemal Mešić je ostavrio nešto slabiji rezultat. Njegov najbolji hitac u jakoj konkurenciji bio je 19.51 metar, a bio je dovoljan samo za sedmo mjesto. 

Bacač koplja Dejan Mileusnić osvojio je četvrto mjesto u kategoriji seniora sa rezultatom 80.40 m, te je tako popravio vlastiti državni rekord. 

Vanja Spaić mlada bacačica koplja iz Trebinja bacila je koplje na dužinu od 42.16 metara, što je bilo dovoljno za posljednje 17. mjesto u kategoriji seniorki. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.