PL za odbojkašice: Na vrhu tabele ista meta, isto odstojanje
PIŠE: Čedo Matović

PL za odbojkašice: Na vrhu tabele ista meta, isto odstojanje

Odigrano je 15. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkašice, a na tabeli je ostalo "ista meta, isto odstojanje". Tri vodeće ekipe Gacko, Bimal Jedinstvo i Kula Gradačac upisale su očekivane pobjede i u plej ofu u borbi za titulu prednost domaćeg terena samo je "ovjerena". 

"Liderke" iz Gacka: Nataša Nadica Slijepčević, Ana Gajić, Tijana Salatić, Katarina Kaća Popović, Dajana Boljanović, Helena Košutić, predvođene kapitenom Majom Maljević i ostale ne misle stati, pišu najljepše stranice istorije odbojkaškog sporta u Hercegovini. Upisale su razultatom 3:0 ovosezonsku i 14. pobjedu, a poslednja "žrtva" bile su odbojkašice BL Voleya iz Banja Luke.

Aktuelne devetostruke u nizu šampionke "brčanske princeze" uz dobru igru Arijane Oki Okuke, Sandre Mitrović, Dijane Vasić, Ajle Paradžik, Slađe Erić, predvođene "tehničarkom" Amirom Husić bile su ubjedljive i maksimalnu su uzeli mjeru sastavu iz  Dervente kojim u poslednja tri kola sa odbojkašicama iz Bihaća predstoji velika i teška borba za opstanak u klupskoj eliti BiH.

Kula Gradačac, predvođene Anđelkom Radišković, Nejrom Mačak, Sokočankama, Jovanom Bakmaz i  Milicom Radovć, paljanskim liberom Nevenom Čvoro gostovala je u dvorani "Luke  u Bihaću i nisu imali većih problema. Slavladali su domaći Bihać Preminger sa ubjedljivih 3:0.

Raspoložene Tuzlanke Amela Hadžić, Dajana Kešina, Nedima Kamberović, Daliborka Simić i ostale su lako u Kalesiji savladale sa 3:1 domaću Bosnu već odavno i novog člana Prve federalne lige.

"Uljarke" iz Modriče slavile su protiv Radnika u Bjeljini i to maksimalno sa 3:0. Kako se sezona bliži kraju, izabranice trenera Đorđa Miloševića igraju sve bolje, predvođene iskusnim Amilom Lojić, Denisom Huseinbašić, Jovanom Bozoljac, Majom Sabljić, Bojanom Zeljković i mladim snagama upisale su i 9. prvenstvenu pobjedu za visoko četvrto mjesto na ligaškoj tabeli. 

Nakon 15. odigranog kola na čelu tabele su odbojkašice Gacka sa 43 boda, prate Bimal Jedinstvo 41, Kula Gradačac 39, Modriča 25, Bl Voley 24, Sloboda 17, Radnik 14, Derventa 10, Bihać Preminger 9 i Bosna 3 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi