Pobijediti Borac i nastaviti niz bez poraza

Odbojkaši Kaknja dočekuju Banjalučane

Pobijediti Borac i nastaviti niz bez poraza

D. Kurbegović

Odbojkaši Kaknja nakon sjajne serije od šest vezanih pobjeda sutra (petak) u 18:00 sati u Sportskoj dvorani Kakanj dočekuju ekipu Borca iz Banja Luke. 

Biti će ovo prilika za kakanjske odbojkaše da još jednom potvrde dobru formu iz prethodnih mečeva i pred domaćom publikom neprave još jedan korak u ostvarenju cilja a to je što bolji plasman na tabeli. Nakon ispadanja iz Kupa FBiH, pa i gostujućeg poraza u Bijeljini od ekipe Radnika, iz meča u meč Kakanjci su popravljali igru i ostvarivali pobjedu za pobjedom. Ekipa zauzima drugo mjesto na tabeli s 19 bodova iz osam mečeva, odmah iza vodeće Mladosti iz Brčkog koja ima 21 bod.

Kakanjski odbojkaši su se proteklih dana marljivo pripremali za meč s Borcem, za kojeg trener i igrač Almir Aganović kaže da su jako ozbiljan protivnik i da zaslužuju svaki respekt:

"Ekipa Borca nije doživjela velike promjene od prošle godine osim trenera i jednog igrača, koliko ja znam tako da se radi o jednoj stabilnoj ozbiljnoj ekipi kojoj ćemo se na takav način i suprotstaviti. Zdravstveni bilten je dobar, kompletni smo i igramo kući. Nadam se dobroj igri i pozitivnom rezultatu jer u nastavku nas očekuje gostovanje u Sarajevu i domaća utakmica protiv ekipe Radnika u kojima također želimo ostvariti pobjede. Pozvat ću i navijače da dođu u petak u Sportsku dvoranu i podrže naše momke jer su oni to svakako zaslužili dobrim igrama u proteklom periodu", kazao je Aganović.

Odbojkaš Borac m:tel-a Marko Kljajić kazao je da žele napraviti iznenađenje u Kaknju: ’’Ekipa Kaknja 98 je kvalitetna ekipa, favoriti su protiv nas, ali za razliku od prethodnih kola kad smo imali problema s povredama i odsustvom igrača na ovu utakmicu putujemo kompletni. Mi putujemo rasterećeno, ali to ne znači da nećemo uraditi sve da pobijedimo i napravimo iznenađenje u Kaknju."

Utakmica OK "Kakanj 78" - OK "Borac" igra se u petak u Sportskoj dvorani Kakanj s početkom u 18:00 sati, a sudije su Predrag Pecikoza iz Doboja i Jasmin Husejnović iz Sarajeva. Delegat meča je Senad Helač iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi