Počinje dvoransko prvenstvo BiH u atletici

U Sarajevu i Zenici

Počinje dvoransko prvenstvo BiH u atletici

Najbolji bh. atletičari i atletičarke tokom vikenda otvaraju takmičarsku sezonu  na trećem dvoranskom državnom prvenstvu u Sarajevu i Zenici.

U organizaciji AK Sarajevo u subotu će u olimpijskoj dvorani Zetra  biti održana takmičenja u četiri discipline - sprint 60 m, prepone 60 m, skok uvis i bacanje kugle. Prijave za učešće uputilo je 18 klubova s više od 100 takmičara. Na prvenstvu  neće učestvovati naš najbolji atletičar - bacač kugle Hamza Alić, koji se  nalazi na pripremama u Medulinu (Hrvatska).
 
Takmičenje u Zenici biće održano 8. februara u dvorani na Kamberovića polju u disciplinama skok udalj i troskok.

Prvenstvo će poslužiti selektorima Nebojši Matijeviću i Kadi Delić -Selimović za izbor reprezentacije za učešće na Balkanskom dvoranskom prvensvu 21. februara u Atini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.