Poturak poražen od Zabita Samedova

Akhmat Fight Show u Čečeniji

Poturak poražen od Zabita Samedova

M. Šljivak

Bh. borac Dževad Poturak poražen je večeras u Čečeniji na Akhmat Fight Showu od Zabita Samedova jednoglasnom odlukom sudija.

Samedov je ušao kao favorit u meč i na kraju je tu ulogu i opravdao.

Žestoko su oba borca ušla u meč. Dževad je pokušavao low kickovima, a uzvraćao je Samedov serijom udaraca, koji su pronalazili put do glave našeg borca. Imao je više čistih udaraca, te mu je pripala prva runda. 

Nastavio je Samedov dobro pogađati i u drugoj rundi. Imao je često i Poturak dobre odgovore, ali je azerbejdžanski borac i nakon druge runde imao prednost.

Otvorio je Samedov i treću rundu letećim udarcem. Pokušao je Poturak serijom udaraca da uzvrati, ali su ti udarci završavali na rukama Samedova.

Pogađao je Zabit Poturka, koji je imao mnogo problema s krvarenjem u trećoj rundi. Potpuno je dominirao u ovoj rundi, Dževadovi udarci nisu pronalazili put do Samedova, te je na kraju Zabit Samedov zasluženo slavio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.