Pozlatili se “Zlatni ljiljani”
Taekwondoisti “Zlatni ljiljana” uspješni u Slovačkoj i Hrvatskoj

Taekwond turniri

Pozlatili se “Zlatni ljiljani”

Veliki uspjeh postigli su mladi članovi Taekwondo kluba “Zlatni ljiljani” iz Sarajeva koji su na dva jaka međunarodna kadetska i juniorska turnira -  Ilyo cupu u Košicama (Slovačka) i Jastreb openu u Zagrebu osvojili sedam medalja.

 Na prvom turniru, Ilyo cupu, na kojem je učestvovalo 190 boraca iz pet zemalja (Slovačka, Hrvatska, Italija, Poljska i BiH), zlato je pripalo kadetu Anes Halilović u kategoriji do 53 kg, a srebro pionirki Eli Ćibo (do 33 kg). Bronzana odličja krasila su prsa juniora Hajrudina Hidovića (do 68kg) i pionirke Arnele Mukić (do 40kg).

Druga ekipa “Zlatnih ljiljana” bila je na tradicionalnom turniru “Jastreb Open” u Zagrebu, na kojem je u konkurenciji 52 kluba sa čak 493 takmičara iz pet zemalja (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Mađarska i BiH) osvojila tri medalje. Riječ je o dva zlata (kadet Elmedin Čekrlija - do 37kg, te Mirnesa Fetahović - do 33kg), i bronzi (juniorka Saneli Šarić - do 63kg).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.