Poznata još tri učesnika četvrtfinala Svjetskog prvenstva

Zanimljivo u Crucible Theatru

Poznata još tri učesnika četvrtfinala Svjetskog prvenstva

A. Beganović

Nakon Anthonyja McGilla plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u snookeru osigurali su Ding Junhui, Stuart Bingham i Barry Hawkins.

Ding Junhui, jedan od najboljih snooker igrača na svijetu, tokom ove sezone pružao je loše partije, no izgleda da je u Sheffieldu pronašao formu koja ga je krasila proteklih godina. Ding igra dosta dobro, a u osmini finala je nadirao Johna Higginsa rezultatom 13:9 po frameovima.

Bingham se bez većih problema obračunao sa Graeme Dottom (13:5), dok je Barry Hawkins u jako zanimljivom meču savladao Marka Allena (13:11). 

Prve sesije svojih mečeva u osmini finala odigrali su Matthew Stevens i Ronnie O'Sullivan, te Allister Carter i Neil Robertson. O'Sullivan vodi 5:3, dok Robertson ima još ubjedljiviju prednost (6:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.