Poznate grupe LoL Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Fnatic s Longzhuom, C9 protiv SKT-a

Poznate grupe LoL Svjetskog prvenstva

S. Bošković

Nakon što je završena play-in faza League of Legends Svjetskog prvenstva postale su poznate sve grupe glavne, grupne faze, prvenstva. 

Iz play-in dijela takmičenja u grupnu fazu plasirale se su se ekipe Cloud9, Fnatic, 1907 Fenerbahče i Team We, a ove četiri ekipe su razmještene u četiri grupe. 

U grupi A će igrati Edward Gaming, ahq e-Sports Club, SK Telecom T1 i Cloud9. S druge strane Longzhu Gamingu, Immortalsima, GIGABYTE Marinesima se pridružio treći predstavnik EU LCS-a, Fnatic. 

U grupi C igrati će G2 eSports, Royal Never Give Up, Samsung Galaxy i 1907 Fenerbahče, dok se u grupi D nalaze TSM, Flash Wolves, Misftis Gaming i domaća ekipa Team WE. 

Grupna faza počet će petog oktobra mečom između ekipa Royal Never Give Up i 1907 Fenerhbače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi