Preminuo poznati njemački trener Fritz Sdunek

Od posljedica srčanog udara

Preminuo poznati njemački trener Fritz Sdunek

U Hamburgu je od posljedica srčanog udara u 67. godini preminuo legendarni bokserski trener Fritz Sdunek. Sdunek je između ostalog bio trener braće Klitschko, Dariusza Michalczewskog, ali i Adnana Ćatića.

" Riječi ne mogu ovu bol opisati. Fritz, ja te neću nikad zaboraviti. Tvoj Ado!, napisao je Adnan Ćatić na svom Facebook profilu.

Prije nego što je postao trener, Fritz je bio amaterski bokser. U 129 mečeva ostvario je 99 pobjeda. Najveći uspjeh napravio je studentskom prvenstvu Istočne Njemačke 1968. godine. U svom klubu (Traktor Schwerin) trenirao je Adreasa Zulowa koji je osvojio zlato u lakoj kategoriji na Igrama u Seulu 1988. godine. Od 1994. godine, Fritz je radio kao trener za poznati Universum Box - Promotion

" Kad smo došli u Njemačku, Fritz nam je bio najvažnija osoba. Uvijek nas je podržavao i bio je trener koji je od nas napravio svjetske prvake - zauvijek ćemo biti zahvalni. Fritzova smrt ogroman je gubitak za nas " ističu braća Klitschko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.