Remi Španije i Hrvatske

Jedan rem i pet očekivanih pobjeda

Remi Španije i Hrvatske

Derbi susret drugog dana Evropskog prvenstva u Budimpešti je završio bez pobjednik. Hrvatska i Španija su u grupi B remizirali odigravši 8:8.

Hrvatska je vodila 8:7, ali su Španci imali priliku da ostvare pobjedu u finišu. Molina je pogodio za 8:8, Hrvatska nije iskoristila igrača više, pa su Španci imali meč loptu 45 sekundi prije kraja. Nisu je iskoristili, a preostalih 18 sekundi za Hrvatsku je bilo premalo.Joković je zabio tri gola na jednoj, odnosno Minguell Alferez četiri na drugoj. Hrvati su imali 15 igrača više i postigli su samo jedan gol. Josip Pavić je skinuo 11 lopti.

Preostali susreti koji su odigrani u drugom kolu, završili su prema očekivanju. Srbija je bila sigurna protiv Njemačke, završilo je 12:7, dok je Mađarska odradila posao kontra Francuske, rezultat je
bio isti.

U grupi A Grčka je nadigrala Gruziju 15:6, gol više su zabili Rusi Crnogorcima dok je Italija obavila formalnost protiv Rumunije, bilo je 9:4.

Rezultati:

Grupa A:
Grčka – Gruzija 15:6
Crna Gora – Rusija 15:7
Italija – Rumunjska 9:4


Grupa B:
Srbija – Njemačka 12:7
HRVATSKA– Španjolska 8:8
Mađarska – Francuska 12:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti