Saintsi slavili veliku pobjedu u Dallasu

Odlične utakmice za Dan Zahvalnosti

Saintsi slavili veliku pobjedu u Dallasu

Dan Zahvalnosti u SAD-u se tradicionalno proslavlja sa tri utakmice NFL-a, tako je bilo i sinoć Tri sjajne utakmice mogli su vidjeti ljubitelji ovog sporta, a derbi je odigran između Dallasa i New Orleansa.

U sjajnoj utakmici New Orleans je zabilježio pobjedu rezultatom 30:27. Dallas je uspio preokrenuti zaostatak od 0:17, dvije minute prije kraja utakmice je imao priliku za pobjedu, u posljednjim trenucima priliku za produžetak, ali je sreća bila naklonjena aktuelnim prvacima iz New Orleansa.

Roy Williams je izgubio loptu na 11 yardi od end zone, a Drew Brees je pretrčao 89 yardi i položio na 1:55 do kraja za vodstvo Saintsa 30:27. 25 sekundi prije kraja Dallas je preko Davida Buehlera mogao izboriti produžetak, ali je kicker Cowboysa promašio sa 59 yardi i pobjeda je pripala Saintsima.

Tom Brady je nastavio sa sjajnim utakmicama ove sezone. Dodavač New England Patriotsa je ostvario rekord sezone ostvarivši četiri TD dodavanja - sve u drugom dijelu utakmice. Patriotsi su zahvaljujući njemu slavili devetu pobjedu sezone na gostovanju kod Detroita rezultatom 45:24.

Devetu pobjedu sezone upisali su i NY Jetsi, koji su zahvaljujući sjajnom Bradu Smithu porazili Cinncinati sa 26:10. Smith je ostvario dva TD-a, a Mark Sanchez je imao jedno TD dodavanje. Ostale utakmice 12. kola NFL-a igraju se u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti