Samardžić: Prezadovoljna sam bronzom na EYOF-u

Sjajan uspjeh bh. judistkinje

Samardžić: Prezadovoljna sam bronzom na EYOF-u

D. Rakanović

Mlada bosanskohercegovačka judistkinja Anđela Samardžić osvojila je bronzanu medalju na Evropskom Olimpijskom festivalu Mladih - EYOF Gyor 2017 u kategoriji do 63 kilograma.

Samardžić je u razgovoru za SportSport.ba istakla da je imala pet teških borbi, ali i da je zadovoljna ostvarenim rezultatom. 

"Imala sam pet teških mečeva, u prvom kolu sam savladala predstavnicu Njemačke zatim Slovenije i Rumunije. U polufinalu sam izgubila od aktuelne prvakinje Evrope Anje Obradović judistikinje iz Srbije. U borbi za treće mjesto uspjela sam savladati Italijanku Elisu Toniolo. Prezadovoljna sam postignutim rezultatom s obzirom da je ovo jedno od najjačih takmičenja u mom uzrastu", rekla je za SportSport.ba Samardžić.

Pred mladom bh. judistkinjom su Evropsko i Svjetsko juniorsko prvenstvo. 

"Nastavljam sa napornim radom kako bi se pripremila za predstojeća takmičenja. U narednom periodu me očekuje Evropsko juniorsko prvenstvo u Mariboru sredinom septembra i Svjetsko juniorsko prvenstvo u Zagrebu u oktobru", zaključila je Anđela Samardžić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi